Lyhytkurssit ja luennotlyhytkurssit.jpg

Ilmoittautumiset luennoille, teemapäiviin ja lyhytkursseille sähköpostitse koirakouluvalkky@gmail.com tai puhelimitse p.045 341 5993.

 

TEEMAKURSSIT

 

 

ARKITEMPPU-KURSSI 5KRT

Tulossa kesällä!

Toivotko koirastasi emännän tai isännän pikku apuria, joka avaa ovet, sammuttaa valot, täyttää pyykkikoneen, noutaa kaukosäätimen, kerää lelunsa koriin ja - jos sinussa on yhtään torkuttajan vikaa - herättää sinut heti herätyskellosi soidessa? Jos vastaus on kyllä, niin tässäpä kurssi, jota olette odottaneet!

Kurssilla harjoitellaan vapaavalintaisia hauskoja ja hyödyllisiä arjen temppuja.

Hinta 80 euroa (sis.alv). Kurssilla max. 4 koiraa.

 

OPI MATKIMAAN, OPI MATKIMALLA!

ti klo 19-20 (8.5.-5.6.)

Kurssilla opetat koirallesi matkimisen konseptin Do as I Do-menetelmän avulla. Sen lisäksi, että matkiminen on hauskaa, voit hyödyntää tätä taitoa uusien taitojen opettamisessa.

Hinta 80 euroa (sis.alv), kurssilla max. 4 koiraa.

 

 

LUENNOT

Pentu talossa

Pe 18.5. klo 17.30-19.00

Luennolla käydään läpi seuraavia asioita:

- Pennun kotiutuminen

- Sisäsiisteys

- Tapakasvatuksen aloittaminen

- Käsittelyharjoitukset

- Pennun hyvinvointi

- Liikunta

- Ruokinta

Hinta 10 euroa (sis.alv).

 

Oppivainen koira

Pe 20.4. klo 17.30-19.00

Luennolla käydään läpi koulutuksen lainalaisuuksia, kuten toiminnan aikaansaamisen keinoja, erilaisia palkitsemistyylejä sekä uusinta tutkimustietoa koirien kouluttamisesta.

Hinta 10 euroa (sis.alv).

Koiran elekieli ja stressi

Pe 4.5.2018 klo 16-22, Miira Hellsten

Hinta 39 euroaMiksi suosittelemme jokaiselle koiranomistajalle koiran elekieli ja stressi –seminaaria?
Jos ymmärrämme elekieltä paremmin, voimme:
•       Ehkäistä ja estää käytöksiä joita emme halua vahvistaa kuten erilaiset konfliktitilanteet: koira – ihminen, koira –koira jne.
•       Voimme vahvistaa haluamiamme koiran käytöksiä
•       Oppiaksemme huomaamaan jos koiralla kipua / milloin se voi hyvin
•       Luodaksemme paremman suhteen koiraamme

Miksi koira kääntää päätään poispäin, pissaa puskaan tai menee maahan tavatessaan toisen koiran tai ihmisen? Miksi se haukottelee, kun sitä harjataan tai leikataan kynsiä. Miksi toinen koira samassa tilanteessa murisee tai jopa yrittää näykätä? Koirien elekieli ja stressi -luennolla käydään läpi kuvien ja videoiden kera koirien elekieltä.
Koirien elekieli eroaa hyvin paljon ihmisen elekielestä, joten väärinymmärryksiä syntyy helposti.

Ihminen ei voi oppia puhumaan täydellistä ”koiraa”, mutta suhde paranee huomattavasti, kun oppii ymmärtämään nelijalkaisen kieltä edes auttavasti ja vahvistaa siitä rauhoittavia osia. Joitain eleitä ihminen voi itsekin käyttää rauhoittelumielessä mm hoitotoimissa, yksinolon opettamisessa, ohitustilanteissa, riitapukareita erottaessa jne. Stressi-osuudessa pohdimme, kuinka koira voi kokea stressiä aivan yhtä monesta eri asiasta kuin ihminenkin ja kuinka eri tavoilla koira voi oirehtia huonoa oloaan. Käymme läpi myös erilaisia keinoja stressin lievittämiseen.


Rähjäämätön ja arkailematon koira (BAT 2.0) -seminaari

La 5.5.2018 klo 10-16, Miira Hellsten

Hinta 70 euroa (sis. Elekieli ja stressi-luennon, joka toimii seminaarin pohjatietona)

Seminaarista hyötyy jokainen koiranomistaja: niin koiran hankintaa vasta suunnitteleva, pentukoiraa kasvattava kuin myös rähjäherkän, arasti karkuun pinkovan tai helposti ylikiihtyvän eläimen hoitaja tai rescuekoiran hankintaa suunnitteleva.


Seminaarissa käydään läpi erilaisia metodeja kouluttaa koirasta itsevarmaa, itsehillinnän taitavaa, pelkäämätöntä koiraa. Pääpaino on amerikkalaisen eläintenkouluttaja Grisha Stewartin kehittämässä Behavior Adjustment Training 2.0 -menetelmässä (BAT 2.0), jolla autetaan niin koiria kuin muitakin eläinlajeja oppimaan itsevarmuutta ja sosiaalisuutta eläimelle turvallisella koulutustavalla. BAT 2.0 -menetelmä sopii myös vetämättä hihnassa -käytöksen treenaamiseen ja pennun tai vaikkapa uuden rescuekoiran siedättämiseen ympäristön häiriöihin kuten ihmisiin, koiriin tai vaikkapa ohikiitäviin autoihin ja pyöriin. BAT 2.0 -menetelmän tarkoituksena on saada koiralle rauhallisen positiivinen kokemus ympäristön häiriöistä. Menetelmässä käytetään apuna niin eläimen elekielen ja stressitilan tunnistamista, taitavaa, koiraystävällistä pitkän hihnan käyttöä, toiminnallisia vahvisteita sekä tarvittaessa myös ohjaajan taskusta tulevia palkkioita (namit, lelut).

Aluksi pyrkimys on järjestettyjen koulutustilanteiden avulla kouluttaa eläintä käyttämään omaa rauhoittavaa elekieltään tehden siitä kannattavaa eläinyksilölle rähisemisen, karkuun luikkimisen tai liian kiihkeästi toisten koirien luo ryntäilyn tilalle. Myöhemmin näitä käytöksiä yleistetään erilaisiin arjen tilanteisiin kuunnellen ja reagoiden eläimen tilantarpeeseen – jotta koira oppii rauhoittavan elekielen kannattavuuden. Luennolla näytetään useita videoita menetelmän set up -treeneistä jalkakäytävillä tapahtuviin ohitustilanteisiin etenemiseen asti.


Luennolle osallistutaan ilman koiraa, ja myös hihnan käyttöä treenataan ilman koiraa. Koiran kanssa treenaamiseen on mahdollisuus ostaa treenipaikka koiransa kanssa erikseen seminaaria seuraavalle päivälle/illalle.


Seminaarin kouluttaja on Miira Hellsten YTM, eläintenkouluttaja (AT), CBATI. Hän on Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa sertifioitu Behaviour Adjustment Training 2.0 -kouluttaja (CBATI) ja Heiluva Häntä koira- ja kissakoulun perustaja.


Sunnuntaille 6.5. myynnissä yksityiskoulutusaikoja koira- tai ihmishäiriön treenaamiseen. 30 min.treenit hinnaltaan 30 euroa.